ΔΡΑΣΕΙΣ

Στο Μουσουλμανικό Σχολείο

Επίσκεψη στο Μουσουλμανικό Σχολείο - 27/9/2013

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ευρωπαϊκές μέρες πολιτιστικής κληρονομιάς», πραγματοποιήθηκε μια πρώτη επίσκεψή μας στη Παλιά Πόλη της Ρόδου. Με τελικό προορισμό το «Μουσουλμανικό Σχολείο» και τη ξενάγηση σε αυτό από τους υπεύθυνους της διοργάνωσης, ξεκινήσαμε την Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου του 2013 από το σχολείο μας, με τα πόδια.

Η είσοδός μας στην Παλιά Πόλη έγινε από την επιβλητική πύλη d? Amboise. Εκεί κάναμε την πρώτη μας στάση. Φωτογραφίσαμε την πύλη, δώσαμε διάφορες πληροφορίες γι? αυτήν και τέλος, παρατηρήσαμε το έμβλημα που την στολίζει.

Συνεχίσαμε τη διαδρομή μας, φωτογραφίζοντας τα διάφορα μνημεία αλλά και τις όμορφες γωνιές  που συναντούσαμε στη πορεία. Μια κούκλα-Ιππότης μας συνόδευε στο μικρό αυτό ταξίδι. Πήραμε πληροφορίες για τους διάφορους λαούς και πολιτισμούς που έζησαν κατά καιρούς στην πόλη της Ρόδου και άσκησαν επιρροή στην πολιτική και πολιτιστική διαμόρφωση της πόλης.

Με τη βοήθεια κούκλων με ανάλογη φορεσιά ώστε να παραπέμπουν στην εκάστοτε εποχή, έγινε δραματοποίηση από εκπαιδευτικούς και παιδιά για τις διάφορες χρονικές περιόδους στις οποίες χωρίζεται η ιστορία του νησιού.

Η επίσκεψή μας ολοκληρώθηκε με την περιήγηση και τη ξενάγησή μας στο Μουσουλμανικό Σχολείο, στο οποίο αυτή την εποχή γίνονται έργα αναστήλωσης. Εκεί, σε ένα πίνακα είχαμε την ευκαιρία να γράψουμε σε τι θα θέλαμε να μετατραπεί το σχολείο.

Ευχαριστούμε τον κο Κώστα Κορρέ, ιστορικό-εκπαιδευτικό, για την πολύτιμη συμβολή του στην πραγματοποίηση της επίσκεψης καθώς και για την ευγενική του χειρονομία για την παραγωγή της video-παρουσίασης με στιγμιότυπα από τη μέρα της εκδήλωσης.