Στοματική Υγιεινή

Στοματική Υγιεινή

ΠΡΟΣΕΧΩ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΟΥ?ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΧΩ

Μια μέρα, ήρθε στο σχολείο μας μία όμορφη κυρία και μας μίλησε για ένα πολύ σημαντικό πράγμα: Πώς να φροντίζουμε τα δόντια μας, για να είναι πάντα καθαρά και υγιή και να έχουμε ωραίο χαμόγελο. Μας χάρισε  και ένα χρωματιστό κουτάκι – έκπληξη. Όταν το ανοίξαμε, καταλάβαμε πως θα ξεκινούσε μία νέα δράση στην τάξη μας:  Το βούρτσισμα των δοντιών.

Έτσι, κάθε μέρα μετά το φαγητό, η κυρία Σοφία μάς βάζει να καθίσουμε απέναντι από έναν μεγάλο καθρέφτη και να ακολουθήσουμε τα βήματα που χρειάζονται για να βουρτσίσουμε τα δόντια μας. Μερικές φορές δυσκολευόμαστε, γι? αυτό μας βοηθάει.

Πρώτα, παίρνουμε την οδοντόβουρτσά μας και βάζουμε οδοντόπαστα επάνω, βουτάμε την οδοντόβουρτσα σε ένα μπολάκι με νερό και ξεκινάμε το βούρτσισμα, πρώτα στα κάτω δόντια και μετά στα πάνω. Περίεργη η γεύση της οδοντόπαστας. Γιατί βγαίνει αυτός ο αφρός; Έχει πλάκα να κοιταζόμαστε στον καθρέφτη ενώ βουρτσίζουμε τα δόντια! Στο τέλος, ξεπλένουμε το στόμα με λίγο νερό και βάζουμε τα πράγματά μας  πίσω στη θέση τους. Τι ωραία αίσθηση καθαριότητας και φρεσκάδας!