«Αξιοποιώντας το ...

«Αξιοποιώντας το δημιουργικό έργο»

Αίθουσα  εκδηλώσεων του Ροδινιού

Διήμερο δράσεων στις 18 και 19 Οκτωβρίου με θέμα: «Αξιοποιώντας το δημιουργικό έργο»

Το Κέντρο Πρόληψης «Δίοδος» σε συνεργασία με το Κ.Ε.Κ. Γ. Γεννηματάς, τα τμήματα Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας και Β/θμιας Δωδ/σου και τους συνιδρυτές του edushorts, της εκπαιδευτικής πλατφόρμας για την αξιοποίηση της ταινίας μικρού μήκους στην εκπαίδευση, οργανώνει διήμερο δράσεων στις 18 και 19 Οκτωβρίου με θέμα: «Αξιοποιώντας το δημιουργικό έργο». Το διήμερο υλοποιείται στο πλαίσιο του θεματικού άξονα για το ακαδημαϊκό έτος 2018-19 ¨Χτίζοντας γέφυρες μέσα μας και γύρω μας¨.

Το διήμερο περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας μαθητών Β΄βάθμιας, προβολές ταινιών μικρού μήκους για μαθητές και βιωματικό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς για την αξιοποίηση των ταινιών μικρού μήκους.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Έκθεση φωτογραφίας: Έπειτα από την ανταπόκριση των επισκεπτών της έκθεσης φωτογραφίας μαθητών Β΄βάθμιας με θέμα ¨Το δέντρο είχε τη δική του ιστορία¨, που πραγματοποιήθηκε το Μάιο στο χώρο του Ενυδρείου, η έκθεση θα πλαισιώσει το διήμερο των δράσεων, ώστε να την επισκεφθούν περισσότεροι μαθητές και να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί για την αντίστοιχη δράση της τρέχουσας σχολικής χρονιάς. Η έκθεση θα λειτουργήσει 18-19 και 20 Οκτωβρίου και ώρες 9.00-13.00 και 19 Οκτωβρίου, απόγευμα 5.00-8.00.
  • Προβολές ταινιών μικρού μήκουςΠέμπτη 18 Οκτωβρίου και Παρασκευή 19 Οκτωβρίου και ώρα 10.00-12.00 θα πραγματοποιηθούν προβολές ταινιών μικρού μήκους με θέματα που αφορούν στις διαγενεακές σχέσεις (με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, 1η Οκτωβρίου). Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση. Υπεύθυνος υλοποίησης Θάνος Τσάπελης, εκπαιδευτικός, συνιδρυτής της εκπαιδευτικής πλατφόρμας Edushorts.
  • Βιωματικό εργαστήριο σε εκπαιδευτικούςΠαρασκευή 19 Οκτωβρίου και ώρα 6-8 μ.μ. εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε βιωματικό εργαστήριο ευαισθητοποίησης για την αξιοποίηση ταινιών μικρού μήκους ως εργαλείο στην Εκπαίδευση. Υπεύθυνος υλοποίησης Θάνος Τσάπελης, εκπαιδευτικός, συνιδρυτής της εκπαιδευτικής πλατφόρμας Edushorts.

Τόπος συνάντησης για το διήμερο δράσεων είναι η αίθουσα  εκδηλώσεων του Ροδινιού. 

Για την καλύτερη οργάνωση των παραπάνω δράσεων (παρακολούθηση ταινιών, εργαστήριο εκπαιδευτικών) απαραίτητες θεωρούνται οι δηλώσεις συμμετοχής του σχολείου, αριθμού μαθητών κ.λ.π. στο τηλέφωνο επικοινωνίας της «Διόδου» 2241077205 καθώς και στο mail:   diod187@otenet.gr