Μένουμε Σπίτι

Μένουμε Σπίτι

 

Χωρίς τίτλο

                ΜΕΝΟΥΜΕ     ΣΤΟ    ΣΠΙΤΙ

 

Τα σχολεία, σύμφωνα με απόφαση της Κυβέρνησης είναι εδώ και κάποιες ημέρες κλειστά. Το αρχικό μας συναίσθημα στην απόφαση αυτή ήταν έκπληξη, την οποία ακολούθησε και κάποια χαρά. Ίσως κάποιοι να το είδαν και σαν περίοδο διακοπών. Όσο όμως περνάει ο καιρός είναι πλέον ξεκάθαρο πως τα σχολεία έκλεισαν για ένα και μοναδικό λόγο, την μείωση της εξάπλωσης του κορονoιού, ενός επικίνδυνου και θανατηφόρου ιού. Πλέον κλειστοί είναι οι παιδότοποι, τα δικαστήρια, τα εστιατόρια, τα κέντρα διασκέδασης, οι καφετέριες, ενώ η Ιερά Σύνοδος αναμένεται να συνεδριάσει για να πάρει μέτρα ενόψει των ημερών.

Όλα αυτά τα μέτρα έχουν ένα και μοναδικό σκοπό:

ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ. Αυτός είναι ο ένας και μοναδικός τρόπος να περιορίσουμε και να καθυστερήσουμε την εξάπλωση του κορονοιού στην κοινωνία μας.

Θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, δε σημαίνει ότι καλούμε φίλους, ούτε δικούς μας, ούτε φίλους των παιδιών μας. Υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας αλλά και στα παιδιά μας, ότι ο λόγος που σχολεία και όλα αυτά τα μαγαζιά που έκλεισαν είναι για να μη συναθροίζονται πολλά άτομα μαζί και έτσι να γίνεται πιο εύκολη η μετάδοση του ιού. Επομένως, το να μαζεύονται φίλοι στα σπίτια είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα.

Είναι πράγματι δύσκολη αυτή η απομόνωση στο σπίτι. Όσο περνάνε οι μέρες γίνεται ακόμη δυσκολότερη. Τα παιδιά αρχίζουν να δυσανασχετούν, γκρινιάζουν, ζητάνε τους φίλους τους και δεν καταλαβαίνουν γιατί θα πρέπει να στερηθούν τις βόλτες τους.

Συζητείστε με τα παιδιά σας, εξηγήστε με απλά λόγια για το τι συμβαίνει και για το πώς πρέπει να αλλάξει για λίγο η ζωή σας.

Η ομάδα του ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ανεβάζει καθημερινά στη σελίδα μας, δραστηριότητες για να περάσετε όμορφα εσείς και τα παιδιά σας. Διαλέξτε αυτές που σας ταιριάζουν και αυτές που σας αρέσουν και ξεκινήστε!!!!!

Ζούμε σε ακραίες και πρωτόγονες συνθήκες, οι οποίες μας κάνουν να αισθανόμαστε θλίψη και ακραίο άγχος. Ευτυχώς με τη χρήση των νέων τεχνολογιών μπορούμε να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον σε αυτές τις τόσο δύσκολες στιγμές…