ΔΡΑΣΕΙΣ

ΔΡΑΣΗ ΣΥΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΡΡΥΘΜΙΣΗΣ…!!!

DSC04612n

Ξεκίνησε η συνεκπαίδευση στην αίθουσα Αυτορρύθμισης!!!

Με το κλείσιμο αυτής της χρονιάς, ένα όνειρο χρόνων αρχίζει να παίρνει μορφή…
Τη μορφή των παιδιών που καλωσορίζονται στην αίθουσα Αυτορρύθμισης από τον κύριο Βασίλη φυσιοθεραπευτή του σχολείου μας και την κυρία Μίκα Κοινωνική Λειτουργό μας. Μετά από προσπάθειες χρόνων να «στηθεί» σαν και προσπάθειες ολοκλήρωσης του εξοπλισμού της που συνεχίζονται ακόμη, το δημιουργικότερο μέρος επιτέλους ξεκινά….
Στις 14 Δεκεμβρίου του έτους, που μας κλείνει πονηρά το μάτι, ανοίγει τις πόρτες του στο πρώτο συστεγαζόμενο σχολείο. Οι πρωτεργάτες του προγράμματος συνεκπαίδευσης ο κύριος Βασίλης και η κυρία Μίκα, υποδέχονται την κυρία Τζίνα από το 8ο Δημοτικό σχολείο, και το ταξίδι ξεκινά….
Ένα παιχνίδι με κανόνες που τα παιδιά τους αναλαμβάνουν μόνα τους, μιας και κανένας μεγάλος δεν βρίσκεται στο οπτικό τους πεδίο. Ένα παιχνίδι που θέτει τα παιδιά μπροστά σε κανόνες αυτορρύθμισης και αυτοελέγχου, σεβασμού στον άλλον, ανάπτυξης δεξιοτήτων ενσυναίσθησης, προσωπικής εκτόνωσης και αυτενέργειας που όμως κάπου χωράει και ο Άλλος….
Και όλα αυτά…. παίζοντας σε ένα περιβάλλον πολύ προκλητικό για παιχνίδι και ξεφάντωμα…
Συγχαρητήρια σε μικρούς και μεγάλους για τη συμμετοχή σε αυτό το εκπαιδευτικό ταξίδι που μόλις ξεκίνησε….
Με την ευχή να καλωσορίζει όλο και περισσότερα παιδιά και συναδέλφους τυπικών σχολείων που αντιλαμβάνονται την σημαντικότητα της αυτορρύθμισης και την αναγκαιότητα του βιώματος και του παιχνιδιού για αυτό.
Μπράβο για μια ακόμη φορά στους πρωτεργάτες του προγράμματος τον κύριο Βασίλη και την κυρία Μίκα και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο τους, σημαντικοί θεατές του αθέατου μονόδρομου καθρέφτη…

DSC04613

DSC04616

DSC04617