ΔΡΑΣΕΙΣ

09 Δεκεμβρίου… «Μια πολιτεία με καρδιά»

IMG_20171209_102212_resized_20171210_123803897n

3η μέρα.
Τελευταία μέρα. Χειμωνιάτικο πρωινό με ήλιο και στην είσοδο της παλιάς αποθήκης -και τώρα εκθεσιακού χώρου-, δυο ζευγάρια ματάκια συναντούν τον Σουλεϊμάν και το Μεγάλο Μάγιστρο….

Μαμάδες, μπαμπάδες με τα παιδιά τους που αποφάσισαν να περάσουν το πρωινό του Σαββάτου μαζί μας, στην έκθεση , στην ξενάγηση, στην στη γωνιά του παραμυθιού και να γευτούν κάτι από τις μέρες του Συσσιτίου με ζεστή τραχανόσουπα από το σύλλογο μουσουλμάνων «Αδελφοσύνη». Μαζί μας και η κόρη της προέδρου Σελήν που μετά την πρώτη ξενάγηση ανέλαβε χρέη «ξεναγού» στην εκκλησία των Αγ. Αποστόλων που κάποτε μετατράπηκε σε φούρνο…

Και ενώ όλα τα όμορφα τελειώνουν…. με μια απογευματινή χειμωνιάτικη βροχή, κλείσαμε για άλλη μια φορά τους χώρους που μας εμπιστεύτηκαν, παραδίδοντας τα κλειδιά….

Θα κρατήσουμε τα όμορφα λόγια που ακούσαμε, νιώσαμε και διαβάσαμε στα χαρτάκια του χαρταετού μας….

τη χαρά στα χαμογελαστά προσωπάκια των παιδιών, τα ορθάνοιχτα ματάκια μπροστά στο Σουλεϊμάν και στον Ιππότη, τον κόκκο άμμου στο παιδαγωγικό μας χρέος απέναντι στα ιστορικά μνημεία,

τη χαρά για την τύχη που έχουμε να αγγίζουμε, να ζούμε , να δρούμε και να γευόμαστε την ιστορική κληρονομιά αιώνων μέσα σε αυτά …..

Κλείνοντας το 3ήμερο, θα ευχαριστήσουμε τη Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δω/σου Μάνια Μιχαηλίδου, παραθέτοντας την επιστολή της που μας τιμά ιδιαίτερα:

«Σας ευχαριστούμε θερμά για την όλη συνεργασία μας και σας συγχαίρω για την εξωστρέφεια και τον τρόπο προσέγγισης της ιστορίας των μνημείων και του τόπου. Είναι διδαχή προς όλους μας!»

Με εκτίμηση
Μάνια Μιχαηλίδου

Δείτε φώτο…