ΔΡΑΣΕΙΣ

Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό

mousiki&aytismos


Ένα υπέροχα επικοινωνιακό 2ημερο ολοκληρώθηκε.

 

Η Χριστίνα,  η Ελευθερία ,  ο Σπύρος και ο Δημήτρης  από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, χάρισαν σε όσους βρίσκονταν εκεί,  ένα πλούσιο μουσικά αλλά και σχεδιασμένο με ευαισθησία και επαγγελματισμό πρόγραμμα.

Ήταν πράγματι πολύ συγκινητικό να βλέπεις τα πρόσωπα των μικρών παιδιών να λάμπουν σε εκείνο το παιχνίδι του καλωσορίσματος της έναρξης,   να νιώθουν τόσο υπερήφανα με την υπόκλιση μαέστρου πάνω στο πόντιουμ , και στη συνέχεια να αντικρίζεις την ευτυχία τους την ώρα που η κίνηση των χεριών τους άλλοτε γρήγορη, άλλοτε αργή άλλοτε με παύση   «έθετε  σε λειτουργία» τους μουσικούς.

Τόσα  συμπυκνωμένα δείγματα γραφής στον αυτοσεβασμό, στην αυτοαντίληψη,  στην αξιοσύνη ,  μα πάνω απ΄ όλα στην επικοινωνία!!!

Ήταν  απολαυστική εκείνη η αγκαλιά  της μαμάς ή του μπαμπά  με το μικρό τους και η συνεργία τους  στο τραγούδι,  στην κίνηση, στο γέλιο,  στο ξεκλείδωμα?

Πέρα από ένα μουσικό εργαστήρι ως ορίζει και η πρώτη του «ανάγνωση» ,  ήταν ένα εξαιρετικό εργαστήρι επικοινωνίας.  Με «τη σιωπή που κάνει κρότο», με τα μουσικά παιχνίδια ως εργαλεία και συνεργούς, με τους εμψυχωτές  «σκιές»,  έσπερνε  μηνύματα  για το τι σημαίνει επικοινωνία και πως  καλλιεργείται σε όσους  βρίσκονταν παρόντες στο χώρο?.

Από τη θέση των συνδιοργανωτών , θα θέλαμε  να ευχαριστήσουμε την ομάδα των  μουσικών-παιδαγωγών για τις στιγμές που μας χάρισαν, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το ίδρυμα Ωνάση για την ευγενική προσφορά του προγράμματος, την 2η ΔΥΠΕ για την παραχώρηση της εξαιρετικής αίθουσας και το μουσικό σχολείο Ρόδου για την παραχώρηση του βιολοντσέλου τους και να υποσχεθούμε  για  νέες συνεργασίες  στο μέλλον αν και εφόσον είναι αυτό εφικτό.

Τέλος, σεβόμενοι το αίτημα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών για το συγκεκριμένο πρόγραμμα,  δεν θα ανεβάσουμε φωτογραφικό υλικό όπως συνήθως κάνουμε στις δράσεις μας.