ΔΡΑΣΕΙΣ

Πρώτη στη Ρόδο η ιστοσελίδα μας ! ! !

DSC08101

-Αντίο είπε ο μικρός πρίγκιπας.

-Αντίο είπε και η αλεπού. Άκου το μυστικό μου. Είναι πολύ απλό. Βλέπουμε μόνο με την καρδιά.Τα μάτια δεν μπορούν να δουν την ουσία. Ο χρόνος που χάνεις για ένα τριαντάφυλλο, είναι αυτός που το κάνει σημαντικό για εσένα?οι άνθρωποι ξέχασαν μια αλήθεια που εσύ δεν πρέπει να την ξεχάσεις?

Πέρα από τις διαχρονικές αλήθειες των παραμυθιών, είναι πολύ ενθαρρυντικό να βλέπεις το όραμά σου να γίνεται πραγματικότητα.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού για την καλύτερη ιστοσελίδα Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ροδίων,  πέρα από την τιμή της 1ης θέσης,  μας έφερε ένα καινούριο laptop στο σχολείο μας. Ευχαριστούμε τους διοργανωτές για αυτό.

Ταυτόχρονα, η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού πέρα από τη  μεγάλη χαρά που μας έδωσε,  γύρισε το νου  ακαριαία  πίσω στο χρόνο.

Και η καρδιά ένιωσε τα λόγια της αλεπούς στο απόσπασμα του μικρού πρίγκιπα.

Ναι το ιστολόγιο ήταν για χρόνια σαν το τριαντάφυλλο του παραμυθιού?

Πόσα σχέδια στο χαρτί, πόσες προσπάθειες να στηθεί, πόσες ματαιώσεις από έλλειψη υποδομής?αλλά το όνειρο ήταν εκεί ζωντανό και  ξεκάθαρο. Και ποτιζόταν καθημερινά με την επιθυμία και σχέδια στα  τετράδια?.

Μέχρι που η «Βλάσετ μας»,   ήρθε στο σχολείο ?.

Στα παραμύθια,  συχνά υπάρχει ένας βοηθός που ξεκλειδώνει την πλοκή?Στο σχολείο μας ήταν η Ελισάβετ, αυτή που έδωσε φτερά για να πετάξουν στον διαδικτυακό αέρα τα όνειρα χρόνων ?

Την ευχαριστούμε και σαν Ελισάβετ, και σαν Βλάσετ και σαν Σλάβετ  για τις δημιουργικές στιγμές που μας χάρισε, γεμάτες μεράκι, έμπνευση και κατανόηση.

Και ενώ ο χρόνος κυλάει, ερχόμαστε στο σήμερα, για να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κύριο «Ντόλη»  ή Τόλη που αυτή τη χρονιά ανεβάζει το υλικό μας, αλλά και σε όλη την εκπαιδευτική μας οικογένεια που δημιουργεί  το υλικό της και νοηματοδοτεί  την ύπαρξή της σελίδας :

  • τους εξαιρετικούς συναδέλφους που με κέφι, υπευθυνότητα και δημιουργικότητα παράγουν υλικό,
  • τα αγαπημένα μας παιδιά, που είναι οι  κύριοι πρωταγωνιστές και αποδέκτες των δράσεων,
  • τους εθελοντές φοιτητές μας  του Πανεπιστήμιου Αιγαίου, που συμβάλλουν στο έργο μας,
  • το βοηθό μας και σκιτσογράφο μορφών επιστημονικής φαντασίας του σχολείου, Φρανγκ, που τροφοδοτεί τη «γωνιά του παιδιού» και τέλος
  • τους συνοδοιπόρους μας  και εξαιρετικά συνεργάσιμους γονείς  που μας ενισχύουν στο έργο μας.

Κλείνοντας, θα ήθελα να αφιερώσουμε τη σημερινή  βράβευση,  στη μνήμη του αγαπημένου μας γονιού και συνεργάτη, που ήταν ο πρώτος που ανταποκρίθηκε αμέσως στην πρόσκληση για τη γωνία «οι γονείς συμβουλεύουν» και παρακολουθούσε καθημερινά τη σελίδα?. Με αγάπη στο Γιάννη  από όλους εμάς ?