ΔΡΑΣΕΙΣ

Ο «αόρατος τοίχος» στο Πανεπιστήμιο

Episkepsi_panepistimio

Σήμερα ο καιρός ήταν μαζί μας. Βγήκε ο ήλιος , μύρισε Άνοιξη και εμείς βγήκαμε από το σχολείο μας με κατεύθυνση το μεγάλο σχολείο, που βγάζει δασκάλους και το λένε Πανεπιστήμιο.

Ανεβήκαμε την Ελ. Βενιζέλου (100 μαγαζιά), περάσαμε από το «Θέρμε» το παλιό ξενοδοχείο, που τώρα είναι τουριστική σχολή, βγήκαμε στην οδό δημοκρατίας , το μεγάλο δρόμο με τα πολλά αυτοκίνητα, συναντήσαμε αριστερά μας την πύλη D΄Amboisse , περπατήσαμε δίπλα από το πάρκο της Δημοκρατίας και φτάσαμε στην αυλή  του Πανεπιστημίου.

Τι ωραία να ξεκουράζεσαι μετά από το περπάτημα?Και να έρχονται ο κύριος  Φραγκίσκος, η κυρία Ελένη και να γνωρίζεις καθηγητές του Πανεπιστημίου?

Έπειτα μπήκαμε στις τάξεις με τις παράξενες καρέκλες ? τραπέζια και είδαμε μια διαφορετική αίθουσα από τις δικές μας στο σχολείο.

Η κ. Ασημίνα μας περίμενε στο Αμφιθέατρο με τους φοιτητές της και ήταν πολύ ωραία εμπειρία. Μπορέσαμε να δούμε πολλούς φοιτητές, να γνωριστούμε να κουβεντιάσουμε μαζί τους.

Μάθαμε πως το Πανεπιστήμιό μας έχει 3 σχολές : την δημοτικής εκπαίδευσης , την Νηπιαγωγών και των Μεσογειακών  Σπουδών.

Οι φοιτητές μας ζωγράφισαν και μας έγραψαν ευχές, αλλά και μας κέρασαν σοκολάτες και χυμό.

Η βιβλιοθήκη μας άρεσε πολύ. Είδαμε τις περίεργες ντουλάπες με τις πόρτες που κυλάνε? διαβάσαμε παραμύθια αλλά παίξαμε και με το σύστημα συναγερμού στην είσοδο της?.

Κλείσαμε την επίσκεψή μας με πατατάκια και παιχνίδι στο κυλικείο του Πανεπιστημίου.

Μας άρεσε πάρα πολύ και είπαμε πως θέλουμε να ξαναπάμε?.

Ευχαριστούμε την κυρία Ασημίνα  Τσιμπιδάκη και όλους τους φοιτητές που μας χάρισαν αυτή την όμορφη εμπειρία.