ΔΡΑΣΕΙΣ

Η τριήμερη εκδρομή μας στη Σύμη

symi_cover

Το ταξίδι στη Σύμη γέμισε την καρδιά μας και το νου μας με όμορφες στιγμές και ξεχωριστές εμπειρίες.

Το ουράνιο τόξο που μας καλωσόρισε στο πρώτο μας πρωινό ξύπνημα στον Πανορμίτη, μας «έφτιαξε» τη μέρα.

Η ψιλή ανοιξιάτικη βροχούλα, η βόλτα στο μύλο, το ψάρεμα του κ. Σταύρου που μάζευε δίπλα του όλη τη «μαρίδα» της στεριάς, το μοίρασμα του φαγητού που απολαύσαμε όλοι μαζί το Σάββατο το μεσημέρι με θέα τον υπέροχο και γαλήνιο κόλπο του Πανορμίτη, ήταν κάποιες από τις όμορφες στιγμές μας στο ξεκίνημα της πρώτης ημέρας..

Μέχρι που ήρθε το απόγευμα και το λεωφορείο μας έφερε στη Σύμη ενώ τα βήματά μας, μας οδήγησαν στον ναό του Αγ Αθανασίου. Τι μαγικό απόγευμα ήταν αυτό!!!

Τι να πρωτοθυμηθούμε;

Το τραγούδι των κοριτσιών με το ρυθμικό χτύπημα των κουταλιών γύρω από τον «κουκουμά»;

Το χορό των μικρών παιδιών; Το χορό των νεαρών κοριτσιών και αγοριών που μας συγκίνησαν με την ομορφιά και την αυθεντικότητά τους;

Τα ευγενικά κεράσματα των διοργανωτών;

Την ευγενική και συγκινητική προσφορά της εκκλησιαστικής επιτροπής του ναού του Αγ. Αθανασίου για τη χρηματική δωρεά τους στο σχολείο μας από την εκδήλωση;

Τη φιλόξενη και ευγενική πρόεδρο του συλλόγου γυναικών κα Νικόλη που μας υποδέχτηκε με ζεστασιά και εγκαρδιότητα;

Πραγματικά ήταν για εμάς ένα πολύ ξεχωριστό απόγευμα στο νησί.

Η τελευταία μέρα παραμονής μας έκλεισε με επίσκεψη για κάποιους στο ναυτικό μουσείο, ενώ άλλοι είχαν την ευκαιρία για μια βόλτα με ξενάγηση με το τρενάκι της Σύμης.

Κλείνοντας την περιήγησή μας αυτή, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους βοήθησαν να απολαύσουμε αυτό το ταξίδι:

Την εκκλησιαστική επιτροπή της ιεράς μονής του Πανορμίτη για τη φιλοξενία στους ξενώνες της μονής, και τον κ. Κώστα που μας εξυπηρέτησε, τον οδηγό κ. Σταύρο για την υπομονή και την ανεκτικότητά του στις μεταφορές μας με το λεωφορείο του,  την εκκλησιαστική επιτροπή της μονής του Αγ Αθανασίου για τη χρηματική δωρεά των 120 ευρώ στο σχολείο μας, την πρόεδρο του συλλόγου γυναικών κα Νικόλη για την πρόσκληση στο έθιμο του «Κουκουμά» και τη φιλοξενία, τα παιδιά του χορευτικού για τις υπέροχες στιγμές που μας χάρισαν και ιδιαίτερα τον Παναγιώτη που περπάτησε μαζί μας στα δρομάκια της Σύμης, ξεναγώντας μας.