Λήμο ο Λεμονάκης
Αχ τι παραμύθι και αυτό σήμερα! πολύ κίτρινο!!!
Ο Λήμο ο Λεμονάκης δοκιμάζει την τύχη του στον κόσμο των επώνυμων σταρ της γαστρονομίας. Μετά από πολλές περιπέτειες επιλέγει να γίνει διάσημος με τη συνταγή της Ρόζας της θεσσαλονικιάς.
Η Ρόζα έφτασε σήμερα με τα μυρωδικά της, τη συνταγή της για τη μυρωδάτη λεμονάδα και τα «ζαχαρένια πούπουλα» από την Πόλη (pismaniye).
Στήψαμε, μετρήσαμε, ανακατέψαμε και μοσχομυρίσαμε την τάξη με λεμόνι, ιβίσκο και λουίζα.
Στην υγεία της Ρόζας και της Παραμυθούς μας για την γευστική έκπληξη!
Για τη μυρωδάτη λεμονάδα της Ρόζας θα χρειαστείτε:
150 ml χυμό
600 ml νερό
100 γρ ζάχαρη
φλούδα από 2 λεμόνια (αράντιστα και ακέρωτα)
ιβίσκο
λουίζα