ΔΡΑΣΕΙΣ

Συνταγή Παραμυθοϊστορίας

fairy_tales_cover

Πώς φτιάχνεται το «χαρμάνι» ενός παραμυθιού;

Μα πάνω απ΄ όλα η έμπνευση φυσικά!

Και για να έρθει η έμπνευση ας φτιάξουμε τις συνθήκες.

Μια γωνιά με μαξιλάρια για να καθίσουμε άνετα,   νότες να γεμίζουν το δωμάτιο ηχοχρώματα, αρώματα από βότανα στην τσαγιέρα, μυρωδικά γλυκάκια με μπαχαρικά, και όλα αυτά να παντρεύονται από έναν επιστήμονα στο χώρο αλλά και  ταλαντούχο εμψυχωτή, με αγάπη για τις παραμυθοϊστορίες και ξεκινάμε?

Μάθημα δημιουργικότητας, χωρίς να φιλοδοξεί να είναι μάθημα.

Όλα αυτά, είχε την ευκαιρία να βιώσει σήμερα η ομάδα των εκπαιδευτικών του σχολείου στα πλαίσια επιμορφωτικής ημερίδας που διοργάνωσε ο σχολικός σύμβουλος της 3ης Εκπαιδευτικής  Περιφέρειας Δωδεκανήσου, κ. Πέτρος Σπανός.

Ένα σύντομο, αλλά πλούσιο σε εμπειρία βιωματικό σεμινάριο, που ελπίζουμε να «γεννήσει» τις δικές του μυρωδάτες παραμυθοιστορίες?

Ευχαριστούμε τον κ. Ιωάννη Τσακίρη , διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου που στάθηκε πολύ φιλόξενος οικοδεσπότης, τη δασκάλα της τάξης που  η ζεστή και φιλική  ατμόσφαιρα της αίθουσάς της στέγασε τη  βιωματική μας δράση, την ευγενική και καλοσυνάτη κ. Χρυσάνθη στο κυλικείο του σχολείου, που μας έκανε να νιώσουμε τόσο οικεία?

Και ασφαλώς να ευχαριστήσουμε το Σχολικό Σύμβουλο της 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Δωδεκανήσου, κ. Πέτρο Σπανό που διοργάνωσε αυτή την ημερίδα και το συνάδελφο εισηγητή  και εμψυχωτή της δράσης κ. Δημήτρη Κόκκινο.